Renovatie elektriciteitsbord – Hasselt

Renovatie elektriciteitsbord en herstellen van andere inbreuken na een negatief keuringsverslag te Hasselt.

De eigenares van deze woning contacteerde ons na een negatief keuringsverslag. De voornaamste inbreuken waren het onveilige verdeelbord, te hoge spreidingsweerstand en het ontbreken van het ééndraads- en situatieschema.

Tijdens het vervangen van het elektrisch bord werd duidelijk dat het dringend tijd was voor de vernieuwing. Sommige penzekeringhouders én draden vertoonden al sporen van oververhitting! Dit was het resultaat van te ‘zware’ zekering ten opzichte van de draadsectie.

Ook zijn er nieuwe kabels aangelegd zodat het vermogen van de gehele installatie beter verdeeld is naar de zware verbruikers.

Met behulp van koperen aardingspennen is de waarde van de aarding (ook spreidingsweerstand genoemd) verbeterd. Binnen een huishoudelijke installatie mag de weerstandswaarde nooit groter zijn dan 30 Ohm.

Deze installatie is met glans geslaagd tijdens de herkeuring en de bewoonster voelt zich alvast veel veiliger.

 

Heeft u ook twijfels over de veiligheid van uw installatie, of wenst u ook een keuring? Neem dan vrijblijvend contact op!

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven